Die Mannschaft

Jeg liker fotball. Det har jeg alltid gjort. Og aller best liker jeg god fotball. Slik som Tyskland spilte i går. Der fotballspillere med svært gode ferdigheter gjør hverandre enda mye bedre som lag - gjennom tempo, presisjon, rytme, styrke, kreativitet og samhandling på veldig høyt nivå.

Når fotball spilles på denne måten er det gøy - ja, nesten fascinerende å se på. Og ja - jeg kunne også håpe på at Tyskland kunne spille denne fotballen mot alle andre lag enn Norge, men det kan vi dessverre ikke velge.

Så istedenfor å klage over hvor dårlige de norske spillerne var, bør vi heller anerkjenne prestasjonen til Tyskland. Som virkelig var verdensklasse.

De norske spillerne fikk aldri være med i kampen. Så godt var kollektivet Tyskland i går. Og da blir de norske spillerne seende litt dumme ut - uansett hvor hardt de prøver.

Trust me - jeg har også vært med på å tape 0-6. Mot Strindheim. På en såpeglatt kunstgressbane. Vi rykket opp likevel..

8 kommentarer

Bare Per

05.09.2017 kl.15:13

Jeg bare nevner at med Drillo som landslagstrener og en kompromissløs Drillostil på banen vant vi over Tyskland på bortebane sist vi møtte dem. Årsaken til at vi tapte blir dermed såre enkel, vi spiller ikke lengre Drillostil. Så hadde vi bare vært defansive nok, løpt nok uten ball og slått langt og høyt nok, mao. spilt Drillostil i går så hadde vi garantert vunnet da også, jeg bare nevner det.

Keyser Zose

05.09.2017 kl.15:55

Bare per : Det blir en litt enkel konklusjon du kommer med. Vi kunne gått ut i 4-5-1 igår men med samme mentale moment og grunnleggende mangel på vind i norske fotball seil så hadde vi tapt 4 , 5 eller 6 null alikevel , dog hadde vi kanskje scoret på en dødball.

Bare Per

05.09.2017 kl.15:59

Og jeg vil bare nevne at tyskerne vil få mer enn nok å stri med når de skal møte selveste Nord-Irland i neste kamp. Det kommer til å bli altfor tøft for dem, der vil de bli kriget i senk. Da er det full kamp om førsteplassen igjen. Dessverre er vel tyskernes siste kamp for enkel samtidig som Nord-Irland skal til Ullevaal, så da blir det nok tysk gruppeseier likevel. Da går Tyskland direkte til VM sammen med de andre gruppevinnerne Sverige, Sveits, Irland, Danmark, England, Spania, Belgia og Island. De får etterhvert følge av de 4 beste toerne som blir Wales, Skottland, Nord-Irland og.....Hellas! Drillostilen kommer til å være representert i VM likevel, altså, selv uten det norske landslaget. Det er bare å glede seg.

Bare Per

05.09.2017 kl.16:09

Mr. Keyzer: Konklusjonen er enkel, ja, men ikke glem at det enkle er oftest det beste for å si det med hele Norges Rosenborgs hovedsponsor. Og konklusjonen er selvsagt også korrekt, med en kompromissløs Drillostil betyr det ingenting om motstanderen har bedre enkeltspillere. Stilen trumfer nemlig hele den forskjellen, det er ikke få spillere med større navn som har blitt redusert til null og niks av Drillos disipler. Og den funker i dag også, bare se på Hellas, de har ikke bedre spillere enn oss, likevel går de til VM, og det er det Stilen som har all æren for.

Keyser_Soze

05.09.2017 kl.17:50

Bare Per : Hatten av for hva Drillo fikk til men greia har gått ut på dato for lenge siden. Er seriøst ikke der skoen trykker for norsk fotball. Drillo sjokkerte en hel fotballverden med et system vi ikke hadde sett før. Men man kunne se på slutten av 90 tallet at motstandere knakk koden etterhvert og slike ting går i bølger og de varer ikke evig. Det vi skal glede oss over er at Lagerbeck kommer til å heve denne gjengen og sannsynligvis ta oss til neste EM , så sant han ikke gir opp underveis. Man kunne se mot Aserbadsjan at gutta har fått mere beskjeder de faktisk tror på nå enn på lenge men vi er enda i bakevja og da blir man fort knust borte mot tyskland.

Leon

05.09.2017 kl.18:40

Drillo var en verdensmester i organisering i en tid hvor mange ikke fokuserte på dette. Hadde Norge spilt med nødvendig press og aggressivitet hadde vi hatt 5 spillere med krampe etter 60 min. Norge var dårlig, men han grunnreglene i fotball: Ballen går raskere enn beina. Og det tempoet Tyskland hadde i perioder var rett og slett helt sykt. Legg på uovertruffen presisjon så er det lett match. I går hadde Tyskland slått hvem som helst.

Keyser_Soze

06.09.2017 kl.10:31

Tyskland er sinnsykt bra og proponent for det som er "the cutting edge" av fotball slik jeg ser det. Man ser at Hummels er inne og bryter en overgang ca 10 + meter inn på motstanders halvdel og han er bakerste mann i laget. Dette har jeg sett gjentatte ganger mot også bedre motstand enn Norge. De er korte og brede kollektivt som igjen gir de veldig gunstige avstander som skaper et balltempo som igjen skaper ubalanse i motstander laget. Norge burde turt å legge igjen folk bak ballen og høyere i banen , isteden skal vi forsvare oss med absolutt alle og når vi bryter eller vinner så har vi ingen mulighet til å straffe tyskerne for å legge igjen 60 meter bakrom. Hvis flaten som skal forsvares er liten nok til tre mann så holder det , flere folk i forsvar er ikke nødvendigvis alltid synonymt med bedre forsvar. Hadde vi turt og legge folk igjen og fått en målsjans eller to på det så hadde tyskland kanskje justert presset sitt noe og gitt oss noe mere pusterom , istedenfor agerer vi akkurat slik tyskerne har kalkulert med og de kan bare skru til og kvele oss fullstendig.

Det som nå kommer er spørsmålet på hva vi skal gjøre for å bli bedre her i landet og svaret vil være mere av det samme tullet som ikke har funket. Rød løper modellen vil være intakt , visse spillere i norge er stemplet som "gode" veldig tidlig og de gutta har en tendens til å få en rød løper rullet ut og når de kommer til enden av den løperen så finner de ut at de ække så gode som alle rundt de har fortalt de siden de var 9 år. I mellomtiden har solide og kanskje helt spesielle talenter forsvunnet eller sluttet med fotball fordi uansett hvor jævlig bra de presterer så er de aldri gode nok og sønnen til trenern skal spille uansett. Norsk fotball trenger ærlighet og konsekvenser for dårlige avgjørelser.

CMS

06.09.2017 kl.19:24

Bare Per: Hellas skjønte hva Drillo skjønte etter han, vant EM og LIKEVEL er den stilen forlengst "avslørt" av resten av forballverdenen...

Og dette kommer fra et kvinnfolk ;-)

Skriv en ny kommentar

hits