Under 40

Av alt korn som produseres i verden er det 12 prosent som krysser en landegrense før det blir spist - av mennesker eller dyr. For kjøtt er tallet 9. Prosent, altså. 7 prosent av verdens melkeproduksjon havner på verdensmarkedet og 3 prosent av eggene.

Og hvorfor er det slik? Hvorfor produseres slike basis matvarer overalt og hvorfor blir så lite eksportert? Hvorfor er selvforsyningsgraden på 90 prosent? Omtrent.

Jo, fordi mat er et viktig nasjonalt anliggende. Det løses ikke gjennom handel. Ingen kan stole på andre. Det er for viktig, rett og slett.

Unntatt for Norge, da - som synes det holder med en selvforsyningsgrad på under 40. Prosent, altså.

Ã?n kommentar

Jau

27.08.2017 kl.01:07

Vi kan jo ete gråstein som han kompisen til Askeladden om vi ikke får importert mat pga krig eller sånt? Dessuten ser det ut til at elvene blir fulle av pukkellaks og buktene av stillehavsøsters. Bedre enn ikkeno, muligens.

Skriv en ny kommentar

hits