hits

Under 40

Av alt korn som produseres i verden er det 12 prosent som krysser en landegrense fr det blir spist - av mennesker eller dyr. For kjtt er tallet 9. Prosent, alts. 7 prosent av verdens melkeproduksjon havner p verdensmarkedet og 3 prosent av eggene.

Og hvorfor er det slik? Hvorfor produseres slike basis matvarer overalt og hvorfor blir s lite eksportert? Hvorfor er selvforsyningsgraden p 90 prosent? Omtrent.

Jo, fordi mat er et viktig nasjonalt anliggende. Det lses ikke gjennom handel. Ingen kan stole p andre. Det er for viktig, rett og slett.

Unntatt for Norge, da - som synes det holder med en selvforsyningsgrad p under 40. Prosent, alts.

n kommentar

Vi kan jo ete grstein som han kompisen til Askeladden om vi ikke fr importert mat pga krig eller snt? Dessuten ser det ut til at elvene blir fulle av pukkellaks og buktene av stillehavssters. Bedre enn ikkeno, muligens.

Skriv en ny kommentar