Ferskt brød fra baker'n

Det er en liten ting jeg har tenkt på en stund. En liten stund. Bare en filleting. Ikke noen store tanker. Det overlater jeg til politikerne. For det har de sjukt peiling på. Heldigvis.

Den lille tingen jeg har tenkt på er hvor lurt det er å kjøpe brødvarer som ligger i frysedisken. For miljøet, altså. Og for lommeboken i og for seg.

Disse varene er altså produsert kostnadseffektivt og fint i EU et sted. Stekt endel for så å bli fryst ned. I plast. Også må de holdes nedfryst under hele transporten fra EU et sted til Norge et sted før de havner i en frysedisk hos Kiwi. Eller Coop. Her holdes de nedfryst helt til noen kjøper de for å ta de med seg hjem for å steke de. Én gang til.

Jeg er ingen ingeniør - heller - men vil tro at dette krever sjukt mye energi - produsere, steke, pakke inn, fryse, fryse, fryse for så å bli stekt. Igjen.

Og dette forbruket av energi i livsløpet til disse produktene er vi uten å blunke villige til å betale mye mer for enn ferskt brød fra baker'n. Og hvis det i tillegg står økologisk på pakken, betaler vi enda mer. Før vi hardnakket påstår at maten i Norge er så innmari dyr.

Noe sier meg at det er bedre å kjøpe ferskt brød. Fra baker'n.

Ã?n kommentar

Gruffe

17.08.2017 kl.23:18

Tja..den lokale baker'n har forlengst endret produksjonen sin og lager industribrød for å øke fortjenesten, så det er kanskje smartere å kjøpe mel og gjær og bake selv. Hva jeg mener med industribrød? Joda, oppblåste, altfor myke, farget så de skal se grovere ut enn de er, og blitt veldig gnien på grove saker, frø o.l. Det er nesten ikke til å tro at enkelte av Rema sine brød er bedre enn den lokale bakerens nå.( Og Rema selger begge merkene). Kortreist mat og lokalt håndverk, my a**!

Skriv en ny kommentar

hits