hits

Ferskt brd fra baker'n

Det er en liten ting jeg har tenkt p en stund. En liten stund. Bare en filleting. Ikke noen store tanker. Det overlater jeg til politikerne. For det har de sjukt peiling p. Heldigvis.

Den lille tingen jeg har tenkt p er hvor lurt det er kjpe brdvarer som ligger i frysedisken. For miljet, alts. Og for lommeboken i og for seg.

Disse varene er alts produsert kostnadseffektivt og fint i EU et sted. Stekt endel for s bli fryst ned. I plast. Ogs m de holdes nedfryst under hele transporten fra EU et sted til Norge et sted fr de havner i en frysedisk hos Kiwi. Eller Coop. Her holdes de nedfryst helt til noen kjper de for ta de med seg hjem for steke de. n gang til.

Jeg er ingen ingenir - heller - men vil tro at dette krever sjukt mye energi - produsere, steke, pakke inn, fryse, fryse, fryse for s bli stekt. Igjen.

Og dette forbruket av energi i livslpet til disse produktene er vi uten blunke villige til betale mye mer for enn ferskt brd fra baker'n. Og hvis det i tillegg str kologisk p pakken, betaler vi enda mer. Fr vi hardnakket pstr at maten i Norge er s innmari dyr.

Noe sier meg at det er bedre kjpe ferskt brd. Fra baker'n.

n kommentar

Tja..den lokale baker'n har forlengst endret produksjonen sin og lager industribrd for ke fortjenesten, s det er kanskje smartere kjpe mel og gjr og bake selv. Hva jeg mener med industribrd? Joda, oppblste, altfor myke, farget s de skal se grovere ut enn de er, og blitt veldig gnien p grove saker, fr o.l. Det er nesten ikke til tro at enkelte av Rema sine brd er bedre enn den lokale bakerens n.( Og Rema selger begge merkene). Kortreist mat og lokalt hndverk, my a**!

Skriv en ny kommentar