Meningsfylt

Som i alle andre idrettsforeninger hender det også i Asker Turnforening at unge utøvere velger å slutte med idretten sin. Årsakene kan være mange. Eller få. Og det spiller heller ingen rolle hvorfor det skjer. Det er bare sånn som skjer. Og det er helt OK. Så klart!

Men vi som blir igjen i idrettsforeningen synes det er trist. Uansett. Både fordi vi synes det er synd når unge mennesker ikke lenger ønsker å drive med den idretten de har vært glade i og fordi vi som er igjen lurer på hvem som nå skal bidra med rigging, rydding, kafé-vakter, regnskap, vaffelsteking og bæring av stoler. Og bord. For å kalle en spade en spade. Siden der er sånn norsk idrett er organisert.

Her om dagen traff jeg en pappa til en ung jente som nettopp har bestemt seg for at andre deler av livet er viktigere enn å tilbringe mesteparten av tiden sin i Askerhallen. Jenta, altså. Vi snakket litt sammen - pappaen og jeg - før han sa at "bare si i fra hvis dere trenger hjelp til rigging, rydding, kafé-vakter, regnskap, vaffelsteking eller bæring av stoler. Eller bord"

Jeg så på han litt undrende og spurte: "Men har ikke motivasjonen din for å gjøre alt dette sunket betraktelig etter at datter'n din nå har bestemt seg for å bruke tiden sin på andre ting?"

"Joda, svarte han rolig - men det finnes da ikke noe mer meningsfylt å gjøre enn å legge tilrette for at barn kan drive med idrett. Eller?"

Jeg bare nikket.

Ã?n kommentar

15.07.2017 kl.10:52

Fantastisk at det finnes slike super foresatte. Kan også ha noe med at det er andre super foresatte som de har jobbet sammen med på rigg, baking, bære stoler og bord etc., og disse super foresatte har også ett hyggelig miljø. De er så viktige alle mann som kan bidra til at man får arrangert tilstelninger for barn og ungdom. Fordi det er mange som ønsker å være med på arrangement i den idretten de er så glad i og har og får nye venner og bekjente hver gang de møtes på ulike arrangement. Takk Anders for at du delte denne herlige historien.

Skriv en ny kommentar

hits