Vårt daglige brød

Norge er en brødnasjon. Det har vi alltid vært. Vi spiser brød til frokost, lunsj og kveldsmat. Og ja - gjerne til middag også. Brød er viktig for oss. Og derfor også en viktig kategori i dagligvarehandelen. Både fordi vi vil ha ferskt brød hele dagen og fordi det aldri er priskrig i denne kategorien.

Dette skjønte Norgesgruppen for noen år siden. Selvfølgelig. Og bestemte seg for å tjene enda penger gjennom å også produsere det brødet de selger i butikkene sine. Tilfeldigvis var Norges største bakeri til salgs på den tiden, men Norgesgruppen syntes prisen var for høy. Gode råd var dyre.

Helt til de skjønte at det bare var å hive brødene til dette bakeriet ut av butikkene sine. Ett etter ett. Helt til bakeriet tapte så mye penger at Norgesgruppen selv kunne bestemme prisen. Sånn ble Norges største bakeri en del av Norgesgruppen. Hvorpå brødene igjen fikk plass i hyllene og Norges største bakeri igjen tjente gode penger på å bake brød. Dette brødet som koster 42 kroner. I billig-butikkene til Norgesgruppen.

Men det frekkeste er allikevel at Norgesgruppen prøver å dytte skylden for de høye prisene over på norske bønder. Når det ikke er noen som tjener så godt på norske bønder som nettopp Norgesgruppen. INGEN!

Norgesgruppen kan selvsagt dekke seg bak at de ikke har brutt noen lover. Sannsynligvis. Men det holder ikke. For det er grov misbruk av makt. I min bok.

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits