Hvorfor vi feirer pinse

Pinsen står for døren. Denne høytiden vi feirer - litt uvisst av hvilken grunn, kanskje?

Men fortvil ikke - her kommer to forklaringer. Velg den du liker best!

Dette står skrevet i den Hellige bok:

"Da pinsedagen kom, var alle samlet på ett sted. Plutselig lød det et kraftig smell og lyden fylte hele huset hvor de satt. Tunger som av ild viste seg for dem, delte seg og satte seg på hver enkelt av dem. Da ble de alle fylt av Den hellige ånd, og de begynte å tale på andre tungemål",

Og det er lov å tro på det. For all del.

Selv om den Hellige Ånd først ble vedtatt på kirkemøtet i Nikea i år 325. Med knappest mulig flertall.

Men det er også mulig å tro på noe annet. Skulle man tro.

Som å tro på at den egentlige historien var at apostlene satt og deppa. 10 dager etter at kompisen deres hadde stukket av. Oppover.

Og hva gjør 12 karer når de er deppa? Nettopp - de drikker. Vann som har blitt til vin. De drikker med både en og to hender. Så jeg tror smellet var Peter som plantet hodet i inngangsdøra. På vei inn i huset etter å ha vært ute en tur. For å lette på trykket. Men i mellomtiden hadde Judas lukket døra. På grunn av trekken.

Og det der med "tale på andre tungemål" forklarer seg selv.

Synes jeg.

Det er en grunn til at polet er stengt i pinsen - for å si det sånn.

God pinse!

3 kommentarer

John

31.05.2017 kl.21:01

Jeg går for den første versjonen, men kan le av den andre versjonen. Er det ikke et fantastisk land vi lever i?

Grausam

31.05.2017 kl.23:08

Tror jeg foretrekker den siste versjonen. Siden både påske og jul er fra førkristen tid og bare rappet av kristendommen ( vrient å få folk til å slutte med feiring), og julen attpåtil er flyttet på ( og en gud ved navn Mitra har bursdag 25. des....og paven har en mitra på hodet...her er det rasket mye sammen), og pinsen? Vel, den vet jeg ikke hvor stammer fra, men har den noe med Jesus'en å gjøre, så deppa de kanskje, eller feira med fyllefest siden han forsvant.

KjetilT

01.06.2017 kl.10:29

Hrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrmmmmmmmmmmmmmmmmmmm, eg kan inkje skjønna at det kan vær noken så inkje trur på den fyrste forklaringa, av di han e lika sann så Pontoppidans forklaringar, det e sikkert ôg, det. At den andre inkje kan vær sann seie ôg seg sjøl, for hugs at gode salege kristne menneskje inkje rusar seg på noko aent enn Jesus og difor inkje drikk rusdrykk. Og denna Judas hadde allereie hengd seg og va inkje te stades men istaden i Helvetes 9. krins, det står i Skrifta. Men det så e båe sant og saleg e at polet e stengt i den heilage pinsen og ølsalet stenge allereie klokka eitt på pinseaftan. Halleluja! Eg ska be for at KrF ska få gjennomslag for at det ska vær sånn kvar einaste helg heile året, komme dei på vippen te valet trur eg dei kan stilla ultimatum om det ôg, det e sikkert ôg, det (humre).

Skriv en ny kommentar

hits