I anstendighetens navn

Hvis det er noen som - i anstendighetens navn - burde gjøre seg sterke for norsk landbruk, så er det aktørene i norsk dagligvarehandel. Alle tre.

Hvorfor?

Fordi det er ingen som tjener så grovt på norsk landbruk og norsk matindustri som dem! Ingen!! Norsk landbruk er selve fundamentet virksomheten deres hviler på.

For hva vil skje hvis norsk landbruks eksistens trues? Hvis vi selv slutter å produsere norsk mat? Og kjente norske merkevarer?

Jo, da vil det selvsagt være fritt fram for andre aktører inn i norsk dagligvarehandel. Aktører som er så store at Norgesgruppen vil fortone seg som en ganske liten Brustad-bu.

Norsk dagligvarehandel burde altså kjempe med nebb og klør for å opprettholde en bærekraftig norsk matproduksjon. Hvis de hadde vært smarte nok. Til å innse det.

4 kommentarer

Gaunil

20.05.2017 kl.21:52

Om jeg ikke misforstår så er det vel ikke usannsynlig at også Carrefoure kan sammarbeide med norsk landbruk? Lidel prøvde seg og ble frosset ut på en skitten måte med god hjelp av media med sin kampanjejournalistikk. Lidel markedsførte norsk landbruksprodukter på en god måte. De førte også produkter hvor produsentene har store problemer med å komme i posisjon hos de norske kjedene ( alle 3). Også ICA falt ut. Dessverre så er nok det norske markedet for lite og spesielt for at Carrefour er interessert.

Det har vel ikke vært så dumt at de store kjedene fattet interesse?

mats

21.05.2017 kl.02:46

Helt tullete, norge er altfor vanskelig og dyrt til at noen andre større vil prøve noe som heslt.Enhver kjede som vil inn i norge vi ende med tragedie.Norske varer er så beskyttet, norske produsenter er livredde enhver utlending i norge som vil prøve og selge noe.Selv med alle norske produsenter i utvalget er SP med Tine i spissen livredd for de andre gode importerte produktene. Tenk om nordmenn skulle like disse varene selv om de var dyrere? Heldigvis har vi Spania, så vi kan lever med et fantastisk matfat, iallefall når vi blir pensjonister ok kan flytte.

Henrik Trøen

21.05.2017 kl.13:25

Norsk landbruk har høstet en seier. Folk i Norge spiser mindre og mindre fisk. Slagordet: "Fisk er fisk, kjøtt er mat" slår tydeligvis igjennom.

Skvatt

22.05.2017 kl.11:01

Ikkje so farlegt. Norske forbrukararar er lukkelegvis so vane med dei gode trygge produkta åt norske matkjedar og sjølvaste Landbrukssamvirke at dei aldri vil byta dei med farlege, for ikkje å seie giftege, varar frå utlandske kjedar. Dei er beint fram so ofselege at eg er viss på dei ville gjort sjølv dei gode sunne produkta åt norske bønder åt rein gift berre med å sjå på dei, sann. Detta veit sjølvsagden dei norske forbrukarane, slik at den støe posisjonen åt Tine, Gilde, Prior og Bama ikkje er truga frå nokon. Pris Herren for det, sann! Jau!

Skriv en ny kommentar

hits