Tydeligvis

"Mer til bøndene betyr dyrere mat", skriver Gunnar Stavrum. Fordi han tror på det. Tydeligvis.

Som om mer til kinesiske arbeidere betyr dyrere iPhone? Eller dyrere t-skjorter? Hos Hennes & Mauritz. Eller at oljeprisen stiger fordi det har blitt så dyrt å utvinne olje?

Når virkeligheten er at et helt vanlig brød hos Kiwi koster 39 kroner. Omtrent. Og når den norske bonden som produserer det kornet som trengs for å lage det brødet får én krone og femti øre for å produsere det kornet.

Selv Gunnar Stavrum burde skjønne at det han sier er tøys. Han burde skjønne at brødet koster 39 kroner fordi det er nok folk i Norge som er villige til å betale 39 kroner for et brød. Hvis han hadde giddet, altså. Hvilket han ikke gjør. Tydeligvis.

7 kommentarer

Gunnar Stavrum

19.05.2017 kl.20:44

Jeg skriver at mer til bøndene betyr enten dyrere mat, høyere skatt eller mer bruk av oljepenger. Fordi det er slik. Pengene fra staten må komme fra et sted.

Men det er det ikke alle som forstår.

Tydeligvis.

Anders Nordstad

19.05.2017 kl.20:49

Men vi kan likevel være enige om at brødet hadde kostet 39 kroner selv om bonden produserte kornet gratis???

Henrik Trøen

19.05.2017 kl.21:09

Brødet er sannsynligvis baket i Polen, kommet hit som halvstekt, fryst. Ferdigstekt i et bakeri her. Norsk korn egner seg dessverre dårlig til brød.

Fattiglusa

19.05.2017 kl.21:23

Jeg betaler ikke 39 kr for et brød!

Greit at bøndene sikkert fortjener en levelig inntekt. De får visst ikke så mye..av sitt mottaksapparat: samvirkebedrifter som eies av bøndene selv. Som f.eks. Tine, Felleskjøpet, Gartnerhallen, Honningcentralen, Nortura, med flere.

Får de ikke noe ekstra ut av å eie alt det der?

Anders Nordstad

19.05.2017 kl.21:31

Til Henrik: Da vil det nok overraske deg å få vite at mesteparten av norsk brød er bakt av norsk korn i norske bakerier. Det som kalles "stekt i butikk" er som regel importert. Men Norge kan faktisk være selvforsynt med matkorn - når været spiller litt på lag.

Henrik Trøen

19.05.2017 kl.21:33

Fattiglusa.Kjøp deg ei brødbakemaskin og bak brødet sjøl. Du kan bruke mange spennende ingredienser, det er bare fantasien som setter grenser. De polske brødene i butikken kan ha ligget fryst lenge.

Henrik Trøen

19.05.2017 kl.22:43

Til Nordstad. Istedet for å betale 450 for en hårklipp. Kjøp deg en hårklippemaskin (koster under 200) og klipp deg sjøl. En en mere lønnsom investering kan du ikke gjøre. Og vær ikke redd, du får akkurat like mye (eller lite) drag på damene som før. Selv om oljeprisen skulle stige dramatisk og du sitter short i EURNOK til 25 gangern kan du ikke få så mye. Og husk klippemaskina er risikofri.

Skriv en ny kommentar

hits