Patetisk skuespill

Så er den her igjen. Tiden for jordbruksoppgjøret.

Den tiden av året da bøndene får lov til å reise til byen med sine krav. Som er alt for høye. Naturligvis. Fordi de vet at landbruksdepartementet ikke vil tilby dem noe særlig. Og når departementet kommer med sitt ynkelige tilbud, må bøndene rope og klage litt. I håp om at staten synes litt synd på dem. At staten gir litt etter. Sånn at bøndene kan reise hjem igjen. Like fattige som før, men med litt av æren i behold. Om ikke annet.

Dette offentlige og patetiske skuespillet har pågått siden Einar Gerhardsens tid. Helt siden bøndene truet med å nekte å hugge skog. Akkurat da Gerhardsen skulle bygge opp Norge igjen. Etter krigen.

Når skal dette ende?

For det er ingen som tjener på det. I hvert fall ikke bøndene selv. De fortjener bedre. For de skaffer oss sunn, god og næringsrik mat og sørger for at Norge ser ut slik vi alle ønsker at landet vårt skal se ut.

2 kommentarer

Staleg

27.04.2017 kl.14:49

Ved siste jordbruksoppgjør hadde det blitt gjort beregninger (husker dessverre ikke av hvem) som viste at bøndene bare får halvparten av pengene som stortinget bevilger for de.

Den andre halvparten går med til å gjennomføre jordbruksoppgjøret, samt å drifte bøndenes egne organisasjoner under og mellom hvert oppgjør.

Minner litt om toppene i idrettsforbundet.

Det er jo ganske sykt at 50% av pengene i en bevilgning går med til å behovsprøve den samme bevilgningen.

Men dette settes det ikke særlig lys på.

Jordbruksoppgjøret må for all del gå i de vante, forutsigbare sporene med de vante deltakerne, de vante synspunktene, de vante raseriutbruddene og de vante diskusjonene på TV.

Oldie

27.04.2017 kl.19:25

Og på spørsmål om jeg er villig til å betale mer for maten..blablabla, så må jeg hake av for "nei". Ikke fordi jeg ikke unner bøndene penger, men fordi jeg har minstepensjon...

Skriv en ny kommentar

hits