Vi driter i miljøet

La oss være ærlige. For én gangs skyld.

La oss stikke fingeren i jorden og innrømme én viktig ting. Nemlig at vi driter i miljøet!

Vi pumper opp fossilt brennstoff i et rasende tempo og kjøper klimakvoter - trolig det mest idiotiske påfunnet siden Berlinmuren. Og nesten på høyde med idéen om at norsk påske uten palmeolje er det som redder kloden vår. Slik vi kjenner den. Vi kjøper elbiler som gjør null til hundre på fem komma seks sekunder. Sånn at vi slipper å sitte i kø. Og slipper å betale for parkering. Også gir vi penger til Frederic Hauge (med c) sånn at han kan dyrke alger i Sahara. Eller no'. Også gir vi rundhåndet med penger til noen trivelige mennesker i Brasil. Eller Kongo. Sånn at de muligens vil kunne vurdere til å hugge ned regnskogen litt saktere. Enn de ellers hadde hugget den ned. Vi kjøper store SUVer som det står "Eco" eller "Bio" på. Fordi deler av drivstoffet er laget av det som nå dyrkes der det var regnskog. Før.

Mens vi egentlig er opptatt av er hvor mange prosent av Oljefondet vi kan svi av. Og av at vi helst ikke vil dele dette med noen. Mens vi snakker om bærekraft og det grønne skiftet. Fordi det høres litt smart ut. Intelligent og ansvarlig, liksom.

Det vi er mest opptatt av er jobbene våre. Av inntekten vår. Av vår evne til å konsumere. Av at vi har nok penger til å fly verden rundt. For å spise billig mat. Og for legge ut bilder av det på Facebook. Jo da, gjerne av maten også - "se hva jeg har klart å bestille!"

Vi er nyrike og selvgode.

Og driter i miljøet. Som sagt.

4 kommentarer

Ja

30.03.2017 kl.00:22

Snakk for deg selv!

Jeg har ikke bil. Jeg flyr ikke. Jeg kaster ikke ting før det er utslitt og ubrukelig. Jeg har et veldig lavt forbruk. Brukte klær og sko får Frelsesarmeen. Her jeg bor, har vi sortert søpla i årevis. Lenger enn i hovedstaden. Jeg spiser mest grøntfor, lite kjøtt, litt mer fisk enn kjøtt. ( ikke oppdrettslaks. Sorry, liker ikke rødfisken. Dessuten sviner de til miljøet under mærene)

MDG kommer jeg aldri til å stemme på selv om jeg tar vare på miljøet i min nærhet. Fanatikere gidder jeg ikke :) Jeg bruker ikke gift i hagen. Da rosene ble for lusete og for fulle av bladsykdommer, gravde jeg dem opp. Med tiden sørget jeg for å ha det så enkelt rundt huset at jeg ikke har en eneste brunsnegle her. Boasnegler ( leopardsnegler, som de også kalles) er det mange av. De tar seg av bestanden av småsnegler og er hagens politi. Så dem rører jeg ikke :)

MDG: "Åker midt i Oslo", ...djeezez!

Nei, jeg har god miljøsamvittighet, jeg. Men..jeg er ikke av de nyrike. Jeg har lav inntekt, og det er ikke vi "fattige" som lager de verste miljøarrene i Norge.

Folk kunne gjerne be ungene sine om å ta søpla si med hjem når de har handlet sjokolade, potetgull, is, etc på kiosker. Dagens unger slenger alt fra seg langs veikantene. Voksne med bikkjer kan slutte å late som de er ansvarlige hundeeiere med bæsjeposer. De tar opp hundedritten..og slenger posen fra seg når ingen ser dem. Da er det bedre å droppe posen og la lorten ligge så fluer, biller og snegler rydder opp. Hundeposen blir jo liggende i årevis...

Om hver tar sitt, og jeg mitt, så blir miljøet ganske fint.

Finn Oddvar Stensrud

30.03.2017 kl.07:05

Bra skrevet!

Ståle

30.03.2017 kl.07:58

Litt forenklet tror jeg det er slik at venstresiden har grunnleggende rett i sin bekymring for miljøet, og høyresiden har grunnleggende rett i sin bekymring for ikke-bærekraftig innvandring.

Blomster-Ole

30.03.2017 kl.10:59

Godt skrevet! "Folk flest" driter i miljøet, og spesielt de som stemmer på "partiet for folk flest", egoister er den riktige benevnelsen på disse. Derfor må vi disiplineres av politikerne. Heldigvis finnes det et parti som mer enn noe annet disiplinerer oss til både miljøvennlig og klimavennlig oppførsel: MDG, Miljøpartiet De Grønne. De har, som de eneste i Norge, skjønt at pisk og tvang er det eneste som nytter for å skape et miljø- og klimavennlig samfunn. Og de tar grep, bare se på hvordan de løser utfordringene i Oslo. De skjønner at elbiler og biodrivstoff ikke er noen løsning når det er privatbilene som kveler både klima og miljø. Derfor innføres bilfritt sentrum og bompengene mangedobles. Og alt dette med bare 10% oppslutning. Bare tenk på hvor mye MDG vil få gjort med høyere oppslutning, og hva de kan få til på riksplan om de bare kommer over sperregrensa. Så hvis du er bare litt opptatt av å redde verden fra forurensing og klimakrise, så vet du hvem du skal stemme på i Stortingsvalget. De som kan få en slutt på både rikdom, konsum og selvgodhet, men i stedet sette miljø og klima øverst på dagsorden, med dyr mat og astronomisk høye flybilletter. Bare slik kan vi redde verden, og vi kan gjøre det bare fra Norge. Godt valg!

Skriv en ny kommentar

hits