Frihandel med mat?

Gunnar Stavrum er tilhenger av frihandel. Det er jeg også. For noen må jo kjøpe alle de råvarene vi finner og de produktene vi lager. Og da er det selvsagt en fordel at vi ikke møter altfor mange hindringer på veien. Det er innlysende. Selv for meg.

Men Gunnar Stavrum mener at frihandel også må gjelde for landbruksprodukter. For maten vår altså. Både fordi det angivelig skal gi oss bedre kvalitet og lavere priser. Og fordi dette skal gi oss bedre muligheter til å eksportere de varene vi ønsker å eksportere - olje, fisk, aluminium og de greiene der.

Gunnar Stavrum mener altså at Norge bør være det eneste landet i verden som ikke beskytter sin egen matproduksjon. Som ikke beskytter vår egen evne til å brødfø befolkningen, altså.

Dette er jeg ikke enig i. Jeg synes det er naivt. I tillegg mener jeg at mat er altfor viktig til å ikke være politisk. Mat ER poltikk. Og et nasjonalt anliggende. Og det skulle bare mangle! For det spiller en rolle hvor og hvordan maten vår lages. Og hvem som gjør det.

Ã?n kommentar

Jone Bjørheim

20.02.2017 kl.19:39

Artikkelen din burde ha sluttet etter: "Det er innlysende". Alt under den første paragrafen er bare vrøvl.

Skriv en ny kommentar

hits