Om å kute gørfort på ski...

.....som de sier i Dalsbygda.

Det er ingen som tviler på at Therese Johaug snakker sant. Tror jeg. Selv i nabolandene våre begynner folk å innse at hun bare er en blid jente fra Dalsbygda som elsker å gå veldig fort på ski.

Det paradoksale i saken hennes er at hun blir straffet fordi vi ikke har dopingleger i Norge. Og ingen historie for å ha det.

Årsaken til at idrettsutøvere selv har det objektive ansvaret for hva de putter i seg (eller smører på kroppen) er jo nettopp å forhindre at idrettsutøvere frikjenner seg selv med å si at "legen sa at jeg skulle gjøre det".

Det domsutvalget i Norges Idrettsforbund derfor må ta stilling til er hvor lav straff de kan ilegge Therese Johaug - UTEN at FIS eller WADA benytter seg av retten de har til å anke straffeutmålingen. Noe som trolig vil føre til en strengere straff.

Therese Johaug blir altså straffet fordi hun stolte på legen sin - og fordi vi ikke har dopingleger i Norge.

Foto: nrk.no

Ã?n kommentar

Bare Per

26.01.2017 kl.12:56

Pøh, hva skal vi med dopingleger i Norge? Det er jo ingen her som doper seg! Det som Therese straffes for er misunnelsen fra svensker, finner, russere og andre utlendinger. En misunnelse som forårsakes av at vi rett og slett bare er best! Og det helt uten bruk av de dopingmidlene som utlendingene selv propper inn i kroppen helt til bristepunktet. Den eneste riktige straffen i denne saken er uansett ingen straff overhodet. Og om de misunnelige utlendingene anker så vinner vi anken også, husk at vi er best. Hjort tar saken, så dette kan ikke gå galt. Regner med gullrush for Therese i VM neste måned.

Skriv en ny kommentar

hits