Farlig mat

Vi drukner i ernæringsfysiologer for tiden. Og i andre folk som hevder at de kan helt sjukt mye om ernæring. Om mat. Og drikke.

Folk som ser det som sin oppgave her i livet å fortelle oss andre idioter hva vi skal spise. Eller hva vi ikke skal spise - for å være mer nøyaktig.

Og om at det liksom må være et konsept bak alt vi spiser. At vi må gjøre et slags statement med det vi dytter i oss. Det må være kortreist mat, økologisk mat, sakte mat, rå mat, super mat, lavkarbo-mat, høykarbo-mat, billig mat, dyr mat, bærekraftig eller klimavennlig mat. Eller alt på én gang. Mat som gjør oss tynne, smarte og sexy. Mat som redder verden slik vi kjenner den. Mat som i grunnen gjør alt annet enn å gjøre oss mette og fornøyde.

Men nå trenger vi ikke flere av dem. Synes jeg. Nå er jeg lei. Forsynt. Jeg trøtt av folk som hevder at de kan helt sjukt mye om mat. Og drikke. Og som på død og liv må fortelle meg om det. Absolutt hele tiden!

For nå er det like før vi trenger ernæringspsykologer! Folk som kan fortelle oss at mat ikke er farlig. Likevel. At vi ikke dør av det. Heller.

Før vi blir ernæringspsykopater, alle mann. Og kvinner.

Ã?n kommentar

Skvatt

25.01.2017 kl.13:57

So sant, so sant, all mat som ikkje er norsk er farleg. Nett som eg skulle sagt det sjølve, det. Jau!

Skriv en ny kommentar

hits