Et fattigere Norge

Vingelen er en norsk fjellbygd. En jordbruksbygd. Som klamrer seg fast i fjellet. Mellom Tynset og Røros et sted.

Vingelen er et av de vakreste stedene jeg kjenner til i Norge. I fjellene og nasjonalparken som omkranser Vingelen finner man flott og nesten urørt natur, fiskevann, aktive setergrender, Norges beste rypeterreng og landets største reinsdyr. Det hele overvåkes av kongeørnens vaktsomme blikk. Men det bor ikke mennesker i Vingelen fordi det er så vakkert der. Det bor mennesker der fordi man kan produsere mat der. Ganske mye mat, faktisk.

Det bor omtrent 500 mennesker i Vingelen. Og noen tusen kuer. Og en god del sauer. Fordelt på 100 gårdsbruk. Omtrent. Små gårdsbruk. I enhver målestokk.

Det er vanskelig å leve av gårdsbrukene alene. Så menneskene er oppfinnsomme og kreative. I tillegg til å ha andre jobber. Også samarbeider de. For å få hjulene til å gå rundt. Sånn akkurat.

Nå ønsker regjeringen større gårdsbruk. Enn de har i Vingelen. Ja, de tar fra de som har minst og gir til de som har mest for å få det til. Utrolig nok.

Så hva med Vingelen?

Det er ikke mer dyrkbar jord der. Den er utrolig nok den som finnes - nesten 800 meter over havet. Der snøplogen jevnlig går først i 17. mai-toget. Så hvordan skal man drive større? Ved å tømme noen av de laftede og flere hundre år gamle våningshusene for mennesker? Sånn at disse må finne på noe annet å gjøre. Et annet sted. Sånn at noen andre kan få litt mer dyrka mark? Til seg og kyrne sine.

Og hvem tjener på dette? Svaret er naturligvis ingen! Absolutt ingen. Det er bare tøys. Farlig tøys.

Melken, kjøttet og brødet vil koste nøyaktig det samme som før.

Svaret er at alle taper på det. Og Norge blir et fattigere sted. Mye fattigere. For det finnes mange slike steder som Vingelen i landet vårt. Enn så lenge. Heldigvis.

2 kommentarer

Formueskatt vs fattigdom

04.01.2017 kl.15:17

Blir fattige mennesker rikere ved at rike mennesker blir fattigere? Fattige mennesker lever rett og slett av staten gjennom NAV. Rike mennesker er grundere og forsørger seg selv.

Fattige mennesker blir ikke rikere ved at staten skatter rike mennesker mer enn fattige mennesker.

Mitt største idol er Jack Ma. Fordi Jack Ma sier at. Hvis du er fattig så er det din egen skyld. Jack Ma kommer fra Kina og en veldig suksessfull foretningsmann. Er du fattig så er det din egen skyld og ingen andre. Dette forstår Jack Ma fordi Jack Ma opprinnelig var en fattige lærer på skolen. Folk som klager vi er fattig og fattig. De rike er onde. Vel hør på Jack Ma da vel.

Suksessen til rikdom er å aldri gi opp. Gir du opp blir du aldri rik. Folk som lever av NAV har allerede gitt opp livet.

https://www.youtube.com/watch?v=o5BKaDCda_0

Formueskatt vs fattigdom

04.01.2017 kl.15:22

Regjeringen tar ikke fra de fattige og gir til de rike. Regjeringen prøver industrialisere landbruket slik at Norge kan drive med masseproduksjon av varer til utlandet. De handler ut fra et foretningsmessig perspektiv.

Selvfølgelig vil dette føre til færre gårdseiere og det er negativt ved denne politikken. Det finnes ingen som tar fra de fattige og gir til de rike. Din suksess er avhengelig av deg selv og ingen andre. Du må lære fra Jack Ma. Alle som klager på at staten tar fra de fattige og gir til de rike. JACK MA har løsningen på alles deres sutrings problemer.

Stop complaining and you will become richhhhhhh.

https://www.youtube.com/watch?v=GXdLYu1DlDc

Skriv en ny kommentar

hits