Skikkelig lurt

Vi produserer for mye melk - og dermed også ost - i Norge. Takket være utstrakt bruk av importert kraftfôr. Ja, kuene er så effektive til å produsere melk at det blir rent for lite storfekjøtt. Så det må vi importere. Videre produserer vi alt for mye sau- og lammekjøtt - 1,800 tonn omtrent. I året. Som om ikke dette er nok, produserer vi 2,000 tonn svinekjøtt - for mye. Sånn at juleribba kan koste 14,90. Per kilo.

Og på fredag la regjeringen fram sin nye landbruksmelding - der tilskudd til økt produksjon gjennom stordrift og bruk av importert kraftfôr er hovedingrediensene. For alt jeg vet kan det hende at dette er skikkelig lurt. Det er bare skikkelig vanskelig å forstå hvordan det kan være det.

Ã?n kommentar

Skvatt

12.12.2016 kl.13:56

Då er løysinga å få fleire norske nordmenn frå Noreg til å drykka all mjølkja og eta all osten, og mykje meir or det au. Same med smalekjøtet, me lyt tvingja oss sjølve til å eta meir or det. Kanskje forbod mot alternativa lyt vêre ein gild og sæl veg å velja, det lyt i kvert fall vêre den norskaste løysinga, sann. Tenk på bøndene! Jau!

Skriv en ny kommentar

hits