FARE!

Det er veldig få ting som er dummere enn å tro at elbiler med 400 hestekrefter - eller mer - skal redde kloden vi bor på.

Én av disse tingene er biodrivstoff. Det er så idiotisk at det nesten er vanskelig å sette ord på. Men jeg skal prøve. Ukuelig optimist som jeg er.

I USA brukes et areal på over 400,000 kvadratkilometer (litt større enn Norge) til å dyrke mais for å lage etanol. En tredjedel av all maisen som dyrkes i USA brukes til dette. Maisen krever omfattende bruk av kunstgjødsel og den er naturligvis genetisk modifisert. Maisen, altså. Av Monsanto.

Importen av palmeolje til Europa har femdoblet seg fra 2010 til 2015 - fordi palmeolje brukes til produksjon av biodiesel. Nesten halvparten av biodieselen er palmeolje!

På grunn av at det brukes så mye palmeolje i biodiesel, må det produseres mye mer av andre vegetabilske oljer. Særlig soyaolje. For å produsere soyaolje i samme omfang som palmeolje må man kultivere et landområde som er 8 ganger så stort. I Sør-Amerika. Der regnskogen er. Eller var. Soyaen som dyrkes der er naturligvis også genmodifisert. Av Monsanto.

Så på bensinstasjonene i Europa burde det egentlig henge store plakater med: "FARE!!! BIODIESEL"

Så dumt er det!

Foto: AFP / NTB scanpix

2 kommentarer

Rune

08.12.2016 kl.10:11

Biodiesel er noe dritt som ødelegger motoren og forurenser totalt sett mer enn vanlig diesel.

http://www.klimarealistene.com/2016/12/05/mer-iblanding-av-biodiesel-oker-giftige-utslipp/

Skvatt

08.12.2016 kl.12:14

So sant, so sant, sånne elbilar lyt ikkje ha so mongjen hestekreftar, beint fram lyt me krevje som samfunn at dei ikkje kan trekkja meir enn kva éin hest kan. Éi einsleg hestekraft lyt vêre meir enn nok, sann. Og då lyt det ikkje vêre mogeleg med andre slag elbilar enn dei klassiske firahjulsmopedane med same storleik og lika mykje plass som ein vanleg moped. Me treng jo ikkje noko meir, hugs at me kan jo au taka buss. Jau!

Skriv en ny kommentar

hits