Spiller det noen rolle?

Spiller det noen rolle? Egentlig.

Hvor maten vår kommer fra, altså.

Eller er fett fett? Og ost ost?

Spiller det noen rolle om den smaker godt? Maten, altså. Eller skal den bare være billig? Siden alt annet koster skjorta. I dette landet.

Spiller det noen rolle hvordan maten er laget? Hvem som har laget den? På hvilken måte? Og hva den består av? Ønsker vi å kjenne historien bak? Eller handler det om å bli mett? På en kostnadseffektiv måte.

Gir maten oss den næringen vi trenger?

Sånn at vi orker å vente på et tog som kanskje kommer, sitte i et møte som handler om budsjetter vi diktet opp i fjor, kjøre ungene på trening før vi rydder ut av oppvaskmaskinen og betaler regninger. Før vi legger oss. Igjen.

Gjør maten noe med oss? Noe mer enn at vi slipper rumling i magen? Er maten en del av vår kultur? En del av hvem vi er? Eller ønsker å være. Som for øvrig er to sider av samme sak.

Handler mat om politikk? Er den så viktig? Eller er politikerne våre mer opptatt av viktigere ting? Som prisen på diesel og målstyring i barneskolen?

Er maten med på å forme landet vårt? Er den med på å bestemme hvordan landet vårt ser ut?

Påvirker maten vi spiser klimaet vårt? For hvor mye promper denne kua? Egentlig?

Og finnes det egentlig noe viktigere en sikker tilgang på sunn, god og næringsrik mat? For oss mennesker. Jeg tror ikke det.

Alt dette - og noe mer - skal denne bloggen handle om. Fordi det er viktig. Viktigere enn det aller meste.

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits